Премини към основното съдържание

Блог bulgblatter

Вие сте тук

Бодипиърсинг обеци за тяло от титан

Изборът на подходящ метал, от който да бъдат изработени бижутата, които носим е много важен. Това в особена сила важи за различните видове обеци – стандартните за уши, тези за нос, за език, вежда, устна и други. При поставяне на пиърсинг, независимо от мястото, се нарушава естествената цялост на кожата. За да се избегне появата на инфекция е важно редовното почистване, но също и материалът, от който ще бъдат изработени различните видове обеци. Доста голям процент от хората проявява алергия към благородни метали като злато и сребро, че дори и към стоманата.

Обеци с магнит

img-thing.jpgРазличните видове пиърсинг могат да привлекат вниманието на всеки от нас в определено момент, но не всеки иска или има смелост трайно да продупчи мястото, където би желал обеца.

Ланци от стомана

За всички, които предпочитат по-големи и тежки ланци като аксесоар, среброто може да се окаже доста скъп избор. В такъв случай няма да сгрешите, ако се насочите към стоманата.

Предимствата пред среброто са много, начело с цената и факта, че стоманата не променя цвета си с времето – не потъмнява. Друго предимство е, че стоманеният ланец е почти невъзможно да бъде скъсан, надраскан или повреден по-какъвто и да е начин.

Пиърсинг на език

Ацтеките и маите пробивали езиците си в знак на почит към боговете и всъщност този вид пиърсинг бил особено популярен именно в тези части на Америка, обитавани от въпросните племена. Както и по-голямата част от различните пиърсинги по тялото и този на езика бил част от техните религиозни ритуали.