Премини към основното съдържание

Блог blogger

Вие сте тук

Предимства на стоманата пред среброто

Все по-често за изработката на различни видове бижута се използва стомана и в много случаи бихме си помислили, че бижутата са сребърни. Каква е разликата между двата метала и какви са предимствата на единия пред другия?

Обеци за пъп

Пиърсингът на пъпа е особено популярен сред любителите на обеците, поставени на нестандартни места. За някои хора, обецата на пъпа не е просто красив аксесоар, а е свързана с много по-дълбок смисъл. При хиндуистите и любителите на йога, обецата на пъпа е в пряка връзка със засилването на функциите на третата чакра, по-известна като слънчев слит.

Тайнствената Розета от Плиска

Накитите, които избираме да носим до голяма степен се влияят от модата в момента или известността на дадени символи, както например червеният конец, който е особено предпочитан напоследък. По същият начин и бронзовата Розета от Плиска е популярен символ, който можем да срещнем изобразен на медальони, обеци, татуси и в други най-различни форми.

Разширители

tapers.jpgНай-популярният и безопасен метод за подготовка на ухото за флеш обеца е чрез разширител. Те са в различни форми и изработени от различни материали и този факт дава възможност за избор, съответстващ на индивидуалните потребности на всеки човек.Независимо от спецификите, главната употреба на всички разширители е една и съща, а именно да разширят вече съществуващата дупка на ухото до размери подходящи за поставяне на флеш обеци.

Най-често използваната форма на разширител е конусовидната - тип колче. При нея постепенно се увеличава размерът на диаметъра на дупката и това позволява по-щадящо разширяване на ухото и по-малък риск от травми.

Поставяне на флеш обеца

В момента, в който решите да си поставите флеш обеци е много важно да сте запознати с целия процес, за да избегнете наранявания и дискомфорт, които могат да бъдат причинени при недостатъчна информираност.

Флеш обеци

Всички любители на пиърсинга със сигурност знаят, че традицията на поставянето на обеци е достигнала до нас през вековете от различни народи по света. В миналото поставянето на обеци на различни части на тялото не е било само за красота, а е бележело знатен произход, ранг в йерархията на племето или дори кралско потекло.