Премини към основното съдържание

Бодипиърсинг обеци за тяло от титан

Вие сте тук

Изборът на подходящ метал, от който да бъдат изработени бижутата, които носим е много важен. Това в особена сила важи за различните видове обеци – стандартните за уши, тези за нос, за език, вежда, устна и други. При поставяне на пиърсинг, независимо от мястото, се нарушава естествената цялост на кожата. За да се избегне появата на инфекция е важно редовното почистване, но също и материалът, от който ще бъдат изработени различните видове обеци. Доста голям процент от хората проявява алергия към благородни метали като злато и сребро, че дори и към стоманата. Металът, при който са отчетени изключително редки алергични реакции е титанът.

Има много причини да изберете титанът пред другите метали за вашите обеци. На първо място той е изключително устойчив на корозия и изменения във формата на бижуто след продължително носене. Титанът също е и химически инертен, което означава, че не влиза във взаимодействие с отделяните от тялото секрети. Това е изключително важно, защото без притеснение можете да го изберете за вашия пиърсинг, без той да влияе по какъвто и да е начин на химичния баланс на тялото.

Друга важна причина да изберете обеци от титан е че той е изключително здрав метал, но в същото време много лек. При титанът съотношението сила/тегло е отлично, сравнено с който и да е от другите видове метал. Титанът е толкова здрав и устойчив, че го използват при направата на самолети и космически совалки. Здравината на този метал ви гарантира, че бижутата направени от него ще се запазят за много дълго време, а лекото му тегло осигурява пълен комфорт при носене на бижуто, особено когато говорим за обеци от титан. Той е толкова лек, че може дори да забравите, че имате бижута. Най-добрата проба на титанът за изработка на бижута е G23. Тя притежава всички положителни характеристики на метала и не бива да се прави компромис с нея. Най-лошите проби на титанът са G5 и G2, те трябва да се избягват задължително.

Обеците от титан са особено подходящи, когато говорим за пиърсинг на носа, устната, езика, веждата, както и на други по-специфични места. Лекият като алуминий титан позволява изборът на по-големи бижута за разлика от стандартните при другите материали. Избирайки обеци от титан, си гарантирате, че дупката няма да се разшири с времето, както става при носенето на злато, сребро и стомана. Моделите на обеците от титан са много разнообразни и може да се намери подходящият за всеки вкус.

По отношение на цветът, нюансите на титана варират от сребристо бяло до сиво, в зависимост от неговата чистота. Сивият титан е 99% чист без примеси на други метали, за разлика от златото, платината и среброто, в които се съдържат и няколко други елемента, включително и никел. Никелът е един от основните елементи предизвикващи алергични реакции. Изборът на титаниеви обеци ще ви гарантира едновременно красота, стил и комфорт.