Премини към основното съдържание

Пиърсинг на език

Вие сте тук

Ацтеките и маите пробивали езиците си в знак на почит към боговете и всъщност този вид пиърсинг бил особено популярен именно в тези части на Америка, обитавани от въпросните племена. Както и по-голямата част от различните пиърсинги по тялото и този на езика бил част от техните религиозни ритуали.

$(KGrHqV,!n8E63WLpC6PBO-oP7Njdw~~60_12.JPG

Любителите на пиърсинга твърдят, че този на езика е най-безболезнения и дори, че ако си прехапете езика ще ви боли много повече, отколкото когато го пробивате. Въпреки това очаквайте лек дискомфорт през първите няколко дни след поставянето на обецата на езика. Препоръчително е в началото да използвате стоманена обеца и да не я сменяте до пълното излекуване, което обичайно отнема около месец. Отокът след пробиването отминава за около две седмици след процедурата. Препоръчително е до пълното излекуване на езика да избягвате употребата на алкохол и цигари, защото това ще забави оздравителния процес и може да доведе до възпаление.

27739.jpg

Най-безопасните и често използвани обеци за език са прави тръбички, завършващи с топчета от двете страни. Поради спецификата на мястото на този пиърсинг е много важно да изберете най-подходящия размер обеца, защото прекалено тънките ще се местят твърде много и може да предизвика дразнене, а твърде дебелите може да разшират прекалено много дупката. Препоръчително е в началото да започнете с обеца широка максимум 1,6 мм.

Важно е няколко пъти на ден да използвате безалкохолна антибактериална вода за уста като по този начин предпазвате пиърсинга от замърсяване и инфекция. Препоръчително е и използването на физиологичен разтвор като допълнително средство за дезинфекция.