Премини към основното съдържание

Блогове

Вие сте тук

Бодипиърсинг обеци за тяло от титан

Изборът на подходящ метал, от който да бъдат изработени бижутата, които носим е много важен. Това в особена сила важи за различните видове обеци – стандартните за уши, тези за нос, за език, вежда, устна и други. При поставяне на пиърсинг, независимо от мястото, се нарушава естествената цялост на кожата. За да се избегне появата на инфекция е важно редовното почистване, но също и материалът, от който ще бъдат изработени различните видове обеци. Доста голям процент от хората проявява алергия към благородни метали като злато и сребро, че дори и към стоманата.

Обеци с магнит

img-thing.jpgРазличните видове пиърсинг могат да привлекат вниманието на всеки от нас в определено момент, но не всеки иска или има смелост трайно да продупчи мястото, където би желал обеца.

Ланци от стомана

За всички, които предпочитат по-големи и тежки ланци като аксесоар, среброто може да се окаже доста скъп избор. В такъв случай няма да сгрешите, ако се насочите към стоманата.

Предимствата пред среброто са много, начело с цената и факта, че стоманата не променя цвета си с времето – не потъмнява. Друго предимство е, че стоманеният ланец е почти невъзможно да бъде скъсан, надраскан или повреден по-какъвто и да е начин.

Пиърсинг на език

Ацтеките и маите пробивали езиците си в знак на почит към боговете и всъщност този вид пиърсинг бил особено популярен именно в тези части на Америка, обитавани от въпросните племена. Както и по-голямата част от различните пиърсинги по тялото и този на езика бил част от техните религиозни ритуали.

Предимства на стоманата пред среброто

Все по-често за изработката на различни видове бижута се използва стомана и в много случаи бихме си помислили, че бижутата са сребърни. Каква е разликата между двата метала и какви са предимствата на единия пред другия?

Обеци за пъп

Пиърсингът на пъпа е особено популярен сред любителите на обеците, поставени на нестандартни места. За някои хора, обецата на пъпа не е просто красив аксесоар, а е свързана с много по-дълбок смисъл. При хиндуистите и любителите на йога, обецата на пъпа е в пряка връзка със засилването на функциите на третата чакра, по-известна като слънчев слит.

Тайнствената Розета от Плиска

Накитите, които избираме да носим до голяма степен се влияят от модата в момента или известността на дадени символи, както например червеният конец, който е особено предпочитан напоследък. По същият начин и бронзовата Розета от Плиска е популярен символ, който можем да срещнем изобразен на медальони, обеци, татуси и в други най-различни форми.

Разширители

tapers.jpgНай-популярният и безопасен метод за подготовка на ухото за флеш обеца е чрез разширител. Те са в различни форми и изработени от различни материали и този факт дава възможност за избор, съответстващ на индивидуалните потребности на всеки човек.Независимо от спецификите, главната употреба на всички разширители е една и съща, а именно да разширят вече съществуващата дупка на ухото до размери подходящи за поставяне на флеш обеци.

Най-често използваната форма на разширител е конусовидната - тип колче. При нея постепенно се увеличава размерът на диаметъра на дупката и това позволява по-щадящо разширяване на ухото и по-малък риск от травми.

Поставяне на флеш обеца

В момента, в който решите да си поставите флеш обеци е много важно да сте запознати с целия процес, за да избегнете наранявания и дискомфорт, които могат да бъдат причинени при недостатъчна информираност.