Премини към основното съдържание

Пиърсинг на вежда

Вие сте тук

21067.jpg

Можете да си направите пиърсинг на веждата, по цялата и дължина, в зависимост от това, къдете го предпочитате. В повечето случаи той се прави в най-крайната и тънка част, но също така може да се постави и откъм страната на носа или дори и от свете страни, хоризонтално или вертикално. Популярността на обеците на веждите води своето начало в съвременния свят от възраждането на пънк културата през 70-те години на двадесети век, но тази традиция е много по-стара и свързана с различни религиозни ритуали, най-вече при африканските племена.

Важно пиърсингът да бъде направен професионално, защото мястото е подвижно и ако обецата е поставена не достатъчно дълбоко или е неподходяща по размер, това може да доведе до възпаление и по-трудно зарастване. Пълното излекуване отнема около два месеца, но ако махнете обецата в рамките на година след пробиването на веждата има много голям шанс дупката да се затвори. Със сигурно ще има леко подуване на мястото на пробиване, заради високата концентрация на капиляри, но по-сериозни проблеми са малко вероятни. Със сигурност трябва да внимавате при извършването на каквито и да било козметични процедури около веждите, особено, докато трае процеса на зарастване. Почистването на пиърсинга се извършва по същия начин, както и при останалите видове.

Най-подходящи обеци са тези, които завършват с топчета в двата края, защото при тях почти няма риск от оплитане на коса или дреха, което да доведе до възпаление или разраняване на дупката. Препоръчително е използването на обеци  от стомана, защото не носят риск от алергични реакции и могат да бъдат стерилизирани.