Премини към основното съдържание

Поставяне на флеш обеца

Вие сте тук

В момента, в който решите да си поставите флеш обеци е много важно да сте запознати с целия процес, за да избегнете наранявания и дискомфорт, които могат да бъдат причинени при недостатъчна информираност.

Първата стъпка, в случай, че никога досега не сте имали пиърсинг на ушите, е стандартното пробиване, което е известно като лоуб (пробиване на меката част на ухото). Препоръчително е след тази първа стъпка, да изчакате около месец, за да зарасне хубаво, преди да продължите нататък.

Всеки има различни предпочитания относно размера на флешовете, но при всички положения разтягането трябва да бъде бавно и щадящо ухото. Като за начало трябва да изберете метод на разтягане, а те са няколко вида – чрез разширител, чрез поставяне на тежки бижута или чрез изкуствено удебеляване на обеците, които вече носите. Най-разпространеният и най-безопасният начин е чрез разширители, които са изработени от различни материали и в различни форми.

Ако стартирате от обикновени дупки на ушите, размера на разширителя, който трябва да изберете за начало, не трябва да надминава 2 мм. Поставете го в дупката и натиснете леко, докато усетите съпротивление, след това изчакайте малко, преди да продължите, за да може ухото да се адаптира към промяната. Завъртете леко разширителя и отново го натиснете малко навътре. След тази стъпка може да усетите дискомфорт, но в никакъв случай не и силна болка. Най-важното при поставянето на флешове и разширяването до желания размер, е търпението. Не бива да избързвате, защото може да се получи възпаление или дори разкъсване на ухото.

След като достигнете желаната големина на дупката, изберете флеш обеци, защото разширителят не може да се използва вместо тях. Всеки човек има разлина поносимост към материалите, от които се изработват флешовете и именно заради това, този избор е индивидуален за всеки. Хубаво е обаче материалът, който изберете да може да се стирилизира.

Най-важната част, след поставянето на флеша, е почистването. Задължително поддържайте ухото чисто и правете промивки с физиологичен разтвор поне веднъж дневно. За да избегнете евентуална инфекция и за да помогнете на дупките да зараснат по-бързо, можете да правите масажи на ушите с различни натурални масла като най-подходящо е маслото от жожоба.