Премини към основното съдържание

Предимства на стоманата пред среброто

Вие сте тук

Все по-често за изработката на различни видове бижута се използва стомана и в много случаи бихме си помислили, че бижутата са сребърни. Каква е разликата между двата метала и какви са предимствата на единия пред другия?

Не е възможно да се изработи, каквото и да е изделие от чисто сребро, защото то е изключително меко. Затова сребърните бижута всъщност са сплав от сребро и мед и на това се дължи потъмняването им след като се носят известно време. Този проблем не съществува при стоманата. Именно поради това тя е особено подходяща за хора, занимаващи се със спорт, особено във вода.

_mg_6088_edit.jpg

Друго предимство на стоманата е фактът, че тя не предизвиква алергични реакции, дори и при най-чувствителните типове кожа. Бижутата от стомана са изключително издръжливи и могат да се носят ежедневно без опасения за повреда.Могат да се изработват в най-различни форми и видове и няма как да се скъсат или надраскат. Дори и дълго време да не сте носили своите стоманени бижута, те ще продължават да имат блясък и белота, ще се запазят като нови.

Стоманата е подходяща за направата, както на мъжки, така и на дамски бижута. Тя съчетава всички свойства на благородните метали, но е много по-трайна. Едно от основните преимущества на стоманените бижута е, че те са доста по-евтини от сребърните, а в същото време са практически вечни.