Премини към основното съдържание

Разширители

Вие сте тук

tapers.jpgНай-популярният и безопасен метод за подготовка на ухото за флеш обеца е чрез разширител. Те са в различни форми и изработени от различни материали и този факт дава възможност за избор, съответстващ на индивидуалните потребности на всеки човек.Независимо от спецификите, главната употреба на всички разширители е една и съща, а именно да разширят вече съществуващата дупка на ухото до размери подходящи за поставяне на флеш обеци.

Най-често използваната форма на разширител е конусовидната - тип колче. При нея постепенно се увеличава размерът на диаметъра на дупката и това позволява по-щадящо разширяване на ухото и по-малък риск от травми.

2ee4656ff14d98e53bdb28249fd7b93b.jpg

Други видове разширители са във формата на полумесец и спирала. При тях разширяването също става постепенно и внимателно като разширителят бавно се премества към центъра, където е най-големият диаметър. Както при колчетата, така и тук, можете да използвате гумени рингове, за да задържите разширителя неподвижен.

Леко удебелените и от двете страни разширители и тунели са третата най-популярна форма. Те са подходящи , когато вече имате достатъчно разширени дупки и просто искате да увеличите размера. Краищата на този вид разширител са с около милиметър по дебели от средата и в този случай няма нужда от гумени рингове за задържане.

il_340x270.663260791_6whf.jpgМатериалите, от които най-често се изработват разширителите са пластмаса, стомана и дърво. Препоръчително е в началото да използвате стоманени, защото могат да се стерилизират, но всеки човек има различна поносимост към различните материали, затова изборът е индивидуален.

Разширителите трябва да се свалят и почистват поне веднъж дневно, за да се избегнат инфекции. Добри за кръвообръщението на ухото и бързото зарастване са и масажите, за които можете да използвате различни натурални етерични масла.